Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05.2011 00:49 - Подсъзнанието на "можещите всичко"
Автор: kontra Категория: Хоби   
Прочетен: 5598 Коментари: 6 Гласове:
-40

Последна промяна: 20.08.2015 12:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   Стана модерно да се подмятат фрази като “подсъзнанието ми го предизвика” или “сам постигнах всичко в живота си и не се срамувам от нищо” - повечето изтървани подобни кухи реплики принадлежат на хора, които не печелят поради вяра в себе си или методи на автотренинг, а вървят по линията на собствената си съдба. Всичко останало е една масова истерия, заблуда превръщаща се в ново религиозно учение, комерсиалност за едни и безпощадна преса за други. Да вярваш, че със силата на подсъзнанието си можеш да промениш всичко е толкова нормално, колкото и да планираш от утре да ходиш на работа с летящо килимче, вместо по обичайният до сега начин. Световната икономическа криза не беше причинена от масов спад в психо - кинетичната енергия на водещите бизнесмени, нито тяхната силна мисъл довела ги до успех преди им е помогнала да изправят себе си и останалата част от света на крака отново - както виждате светът затъва финансово от 2008 година насам и никой не успя да обърне процеса - рязък растеж към 2011 година няма!
 
image
снимка: www.huffingtonpost.de
    И както във всяка лъжа има зрънце истина, тук тя се заключава в това, че понякога за да постигне нещо повече, човек има нужда от по - силна мотивация, от допълнителен стимул или от рязка смяна на обстановката. Именно това предлагат книгите, които се четат от малоумни манекенки и класирали се до добра служба лъскави бастуни, като повечето от тях вместо да са благодарни на Провидението за съдбата си, демотивират трезво мислещите наоколо с обвинения, че самите те си причиняват несполуките в живота. Те ще ви кажат, че не вярвате във възможностите си и очаквате всичко на готово, ще ви посъветват да постъпвате като тях, да медитирате, мантрувате и да се самохипнотозорате пред огледалата вкъщи. А ако вече сте опитали и знаете, че пътят не се заключава само в това? Ако сте по- умни от десет като тях, но просто при вас нещата глобално са различни, а те с ограниченият си мозък не се способни да го разберат?

   Запомнете - това, че подсъзнанието може всичко е илюзия и заблуда, приказките за “тайната на привличането” са нови начини за привличане на балъци в пирамидите на мултилевъл маркетинга и работна ръка във фирми, които не искат да заплащат реално изработен труд, а “вдъхновяват” новопостъпващите при тях да “работят за себе си”, като им обещават процент от реализацията им. А има и по - тежки случаи - ето например каква глупост пише на сайта на последователите на Петър Дънов - Бялото братство: “Ако си мечтаете да карате скъпа, хубава и луксозна кола с номер 7777, да не спирате на червено и да засичате другите, то не би било изненадващо, ако съдбата ви даде шанса да бъдете шофьор на някой млад, добре облечен бизнесмен.” –
линк към статията.

   Истерия, култ, заблуда, опорочен и омагьосан кръг- това е новата фалшива религия, проповядвана от повярвалите и, със сектантският прийом “предай нататък”. Но не се знае - може един ден, някой от тях наистина да полети със силата на мисълта си на път за работа или да се съберат група парапсихолози и да вдигнат котировките на световните индекси, да понижат цената на петрола, да предизвикат я световен мир, я нещо друго? Чудно как хиляди известни личности с високи идеали, живели от векове насам, не са превърнали досега Земята в нова Райска градина?! 

   Осъзнайте се - ние всички сме просто хора, живеещи по закони обнародвани невидимо във Вселената, но не е в нашата власт да властваме над тях! Животът ни може да се подобри, но пътя към пълната промяна не е лъжица за всяка уста и който ви каже, че има някаква тайна за това - лъже, а самият той е фанатик!

автор: Sandi Petrov


 



Гласувай:
15


Вълнообразно


1. kontra - Егати спама!
07.05.2011 18:24
Как може до момента да имам 41 посетителя, от които 16 са регистрирани и имат право на глас, гласували са 9 от тях, а тук се отчита отрицателен вот от 55 души?!? Явно в сайта нещо, или някой куца...
цитирай
2. virtu - Статиите ти са много балансирани
19.05.2011 13:04
и интересни !
цитирай
3. virtu - Свиквай с минусите .
25.05.2011 18:05
Те са показател , че ставаш мноого известен! :))
цитирай
4. virtu - Свиквай с минусите .
25.05.2011 18:06
Те са показател , че ставаш мноого известен! :))
цитирай
5. roy - Контра, интересно написано. Много ...
22.09.2011 12:11
Контра, интересно написано.Много прозрително но и много песимизъм и отчаяние има в "подсъзнанието"на твоя постинг.:-)
Има много важни неща ,които един умен човек трябва да научи за да е полезен на себе си и обществото.Обикновено тези неща не са написани никъде и някой или ти самият трябва да ги извлечеш с различен процент чистота за всеки различен индивид.Та, интелигентността се изразява най-вече в това ,че човек има непреодолимо желание за знание и усъвършенстване.Кажи ми как един обикновен интелигентен млад човек да почерпи от истинското знание ,ако родителите му са прости бачкатори или въобще няма такива?Започва се едно огромно лутане ,което за да се увенчае с някакъв относителен успех се изисква огромна доза късмет.Липсата на приемственост и наследственост е причина за появата на кризата на разтежа,самотата,отчуждеността и в някои случаи на безчовечност и бруталност.Бъди здрав!
цитирай
6. kontra - ок, Рой ;)
31.01.2012 23:11
roy написа:
....Липсата на приемственост и наследственост е причина за появата на кризата на разтежа,самотата,отчуждеността и в някои случаи на безчовечност и бруталност.Бъди здрав!

Има логика, но има и Господ:) Стани Негов и ще имаш по- добра приемственост и по- добро наследство ;)!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kontra
Категория: Хоби
Прочетен: 296980
Постинги: 74
Коментари: 268
Гласове: 943
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031