Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.03.2010 17:38 - Мощта на съзнанието- магия или квантова физика?
Автор: kontra Категория: Хоби   
Прочетен: 20311 Коментари: 6 Гласове:
12

Последна промяна: 31.08.2014 10:28


image Пътуване във времето, магьосници променящи радикално земния климат, загадъчни даоски майстори по бойни изкуства побеждавайки с хипнотичен поглед ....

 

Общото между всички тях е заключено в отговора на въпроса „Може ли с мисълта си да променяш света около себе си?” По принцип да.

Структурата на реалността според квантовата физика отменя невъзможните неща. Остава само да открием именно онзи секрет, който ще ни върне забравените умения, които ни отличават от животните. Защото така, или иначе сме едно стъпало над- тях. Да си мислим, че чрез труд сме станали хора от предци маймуни си е теория, в която вярва всеки уважаващ себе си марксист, но истината е далеч по- различна от това. Ключовата дума не е труд, а съзнание!
 

Това, че ние хората сме създадени с потенциал за власт откриваме още на първите страници в Библията: „И Бог каза: Да създадем човека по Нашия образ, по Наше подобие; и нека владее над морските риби, над небесните птици, над добитъка, над цялата земя и над всяко животно, което пълзи по земята

Тоест- словото, изказната форма е била тази, която е била проводник на сила и влияние. Бог твори чрез слово, а човека е създаден по същата тази матрица. И е създаден за да властва над всичко, не чрез мотиката и бича, а чрез вложения вътре в него потенциал.

Загубвайки връзка с Първоизточника на тези вродени у хората умения, развитието на цивилизацията праща хиляди поколения в друга насока. В хода на историята знанията за контрол чрез словестно- съзнателната форма били изтласкани от ежедневните нужди и останали недоразвити у хората. Силата закърняла, а единствените които търсели подобни ресурси били обявени за шамани, вещери, магьосници и т.н. В резултат днес има множество мистични, окултни и религиозни учения, но не и систематизирана наука. Но и това е на път да се промени...

 

image

Айнщайн бе пръв сред физиците, доказали относителността на реалността около нас. На базата на прозренията му за пространствено- времеви континум в днешно време има редица сериозни научни трудове, описващи теоретичните предпоставки за пътуване назад- напред през времето, преодоляването на хипер- космически разстояния чрез така наречените „червееви дупки” и възможността за съществуване на паралелни Вселени в реалностти успоредни на тази, която възприемаме нормално в сегашното си съществуване.


Силата на съзнанието е в основата и на много бойни изкуства, повечето от тях базирани на знанията на мистични даоски отшелници. Съществува един цял боен стил, чието име е „Юмрукът на Насочената Воля” (Син И Цюан)!!!
И наистина- ефективността на иначе качествените бойни техники в Син И Цюан става на съвсем друго ниво, когато се овладее пълната хармония между тренираното тяло, духа и волята- част от концепцията за тайнствените шест координации- Лю Хъ, които не са достъпни за овладяване от всеки.

image

Силата в Кунг- Фу стила „Юмрука на Насочената Воля” е подобна на айсберг- външността е една малка част от дълбоко скритата истинска вътрешна контролирана от волята мощ! Подобно генериране на сила има и в някои други стилове като Тай Дзи Цюан (Юмрукът на Великия Предел) и Ба Гуа Джан (Дланта на Осемте мистични триграми)

(за мое щастие имам възможност да изучавам тези стилове в школа спазваща ортодоксалните традиции и пазеща архетипните и оригинални базисни методики на тренировка)


Дали ще умеем да побеждаваме със силата на съзнанието, да правим успешен бизнес, или да намалим омразата между народите, зависи изцяло от нас.
Търсейки пътя към подобни знания, човечеството ще достигне и следващият си етап на еволюция.
А дотогава остава всеки един да обърне поглед навътре към себе си и да открие цялото това многообразие от знание в тайните кътчета на собствената си осъзнатост.

 



Тагове:   магия,   мощ,   езотерика,   Мощта,


Гласувай:
12



1. divna8 - Ще препоръчвам статията ти... :):):)
05.03.2010 09:46
Аз знам, от собствен опит, каква е силата на мисълта и колко трябва да внимава човекът когато произнася една или друга дума... Всичко помислено и казано от нас - твори... всичко.
Мъдър е денят ти, пожелавам ти да е и усмихнат - за баланс!!! :):):)
цитирай
2. cerise - Много
05.03.2010 23:54
интересен постинг! :)
цитирай
3. eien - С мисленето и думите си - да!
15.04.2010 09:19
А в Словото е казано: "И каквото говорите, това да ви бъде."
цитирай
4. kontra - Словото....
16.04.2010 08:54
почти го позна :) Точният цитат е:
Колосяни 4:6
Това, което говорите, да бъде винаги с благодат, подправено със сол, за да знаете как трябва да отговаряте на всекиго.
А не трябва да забравяме и съвета на Христос:
Матей 5:37
Но говорът ви да бъде: Да, да; Не, не; а каквото е повече от това, е от лукавия.
Но предполагам, че визираш това:
Лука 17:6
А Господ рече: Ако имате вяра колкото синапово зърно, казали бихте на тая черница: Изкорени се и насади се в морето, и тя би ви послушала.
цитирай
5. queerfish - Да, вярвам в тази теория за силата на ...
21.04.2010 14:32
Да, вярвам в тази теория за силата на подсъзнанието. Чела няколко книги по темата. Най-много ми хареса "The secret". Има и такъв филм и ако не си го гледал, намери го. Убедена съм, че много ще ти хареса.
цитирай
6. kontra - охоо :)
21.04.2010 14:47
Гледах го- хубав е:) И все пак по- важно от това да сме силни и способни е това да да помогнем на този, който не е. Смирението носи повече сила, която не може да се придобие с нищо друго :) Ето в този пост визирам това:
http://kontra.blog.bg/drugi/2010/04/20/smirenie-i-sila.531503
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kontra
Категория: Хоби
Прочетен: 298418
Постинги: 74
Коментари: 268
Гласове: 943
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930